torsdag 5 januari 2012


Följ Stjärnan!

Vi människor behöver en ledstjärna,en stjärna som representerar något mer än bara en himlakropp. Man kan säga att var och en av oss har en sådan stjärna, en stjärna som lyser upp vägen i livet. Vi kan kalla det ett inre ljus. Ett inre ljus som leder oss rätt. För man skulle kunna uttrycka det som att människans främsta uppgift är att bekämpa det onda i världen.
Det onda som representeras av krig, våld, svält, nöd, förtryck. Människor i alla åldrar utsätts för detta men de som drabbas hårdast är barnen. Oskyldiga till allt det onda som händer dem. Barn som behöver oss.
I Tyskland finns, i de katolska delarna av landet, seden av stjärnsångare som går, utklädda till de tre vise männen, från hus till hus, sjunger en sång och läser en välsignelse över huset. I gengäld får de en slant av husfolket. Detta pågår under jultiden och kulmen nås på Trettondagsafton. På själva Trettondagen samlas barnen till gudstjänst och lämnar över pengarna som oavkortade går till barn i nöd. Under benämningen "Aktion Dreikönigssingen" samlade barnen under jultiden 2011 in 520 000 Euro!
Barn hjälper barn. Var finns vi vuxna?
För att travestera ett berömt tal som hölls för 50 år sedan: Låt oss gemensamt skapa en ny strävan, en ny världslag, där de starka är rättvisa och de svaga blir hjälpta och där freden bevaras. Allt detta kommer inte att bli färdigt detta år och inte heller om tio år och kanske inte ens under vår livstid. Men låt oss börja där!

Följ stjärnan!

1 kommentar:

  1. Gott budskap i trettondedagstid.
    Stjärnan visar vägen.

    Tack för ditt tillrop: Följ stjärnan!

    SvaraRadera