söndag 20 september 2009

Idag är det kyrkoval. En pseudodemokratisk händelse. När deltagandet faller så besvärande lågt som ner mot 10% kan man med bästa viljan i världen inte längre tala om demokrati.

Dessutom är de flesta som ställer upp med sina namn på de olika listorna inte ens aktiva i kyrkan. På lokal nivå vet jag att det är så och på stifts- och riksplan tror jag att det är så.

När får vi ett system som utestänger de politiska partiernas inblandning i kyrkans inre angelägenheter. Ett parti här hos oss har till och med fräckheten att kalla sig för Samling för kyrkan i Enhörna, när 90% av alla de som står på listan är aktiva moderater men inte aktiva gudstjänstdeltagare. När samma personer som sitter i styrelser för Hembygdsföreningen, Idrottsföreningen, Villaägarföreningen osv ställer upp som kanditater i val till församlingens fullmäktige så kan i alla fall inte jag låta bli att undra om det inte är fråga om maktbegär snarare än engagemang. Vet hut alla ni som aldrig visar er i kyrkan men som tycker att ni måste vara med och bestämma om kyrkans inre angelägenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar