måndag 2 juli 2012

Broder vind

"Lovad vare du, min Herre
för broder Vind och för luften
och regnet och den klara himmelen.
Ja för all väderlek,
genom vilken du uppehåller din skapelse."


Broder luft måste vi andas in ständigt. Helst djupandas då och då och få in nytt livgivande syre allra längst ner i våra lungor. Du kommer kanske ihåg miraklet med fotosyntesen - där träd och växter tar in den giftiga koldioxiden som människor och bilar andas ut och som omvandlar den till hälsobringande syre. Detta sker ständigt. En fantastisk naturprocess.
Fåglar hitta då och då bärande vind, som sommarbriser tillhandahåller och låter sig föras med bara genom att fälla ut vingarna, utan att behöva ta några flaxande vinslag. För ett antal år sedan fick jag möjlighet till att följa med upp med ett segelflygplan. Vilken otrolig känsla att glida, till synes tyngdlös, där uppe i luften, endast omgiven av ett lätt sus när flygplanskroppen skar genom luften, ett med ett element vi normalt inte rör oss i.
Så känns det ibland också när man hittar bärande stråk i tillvaron, som till synes utan större ansträngning för oss framåt i livet. Att få gå ut i skogen eller att bland höga fjäll få andas in hög och klar luft - alldeles gratis - ger livskvalitet. Att andas ut oro och bekymmer och att andas in ro och frid.
Tack för broder vind och tack för all slags väderlek!

2 kommentarer:

  1. Karla - tack för att du tillför universums alla varelser som kan läsa denna fina information.
    Som musik i vinden ligger dina bloggtankar.
    TACK.
    Glädje och välsignelse önskar en lat syster i tro och tanke.

    SvaraRadera
  2. Nåja, lat syster tror jag inte riktigt på. Men det vore dig väl unnat!

    SvaraRadera