lördag 1 juni 2013

Reseplanering

För länge sedan, när vi var unga och inte hade så mycket pengar och inte heller så stora krav på  komfort vad boende anbelangar, stuvade vi in våra barn i kofferten, tillsammans med madrasser, kuddar, nallar och annat nödvändigt, och åkte. Resvägen var bara på ett ungefär. Färjorna mellan Sverige och Danmark och mellan Danmark och Tyskland var man förstås tvungen att boka i förväg och de bestämde lite hur rutten skulle gå. Resten fick visa sig. Hittade vi ett trevligt ställe, som inte var så dyrt, stannade vi en natt.I nödfall tältade vi. På så sätt hittade vi många små pärlor utmed vägen mellan Karlstad/Södertälje och Krumbach, den lilla stad i Bayern där jag har vuxit upp.

Det gick att göra så rätt många år men har blivit svårare nu. Senast vi var ute och åkte bil på kontinenten, åkte vi bara från München till Zwickau, men det var svårt att hitta ett dubbelrum för bara en natt. Om man inte ville bo på ett dyrt hotell inne i en stad, vill säga.

I juli ska det blir en roadtrip genom Europa. Vägen ner är vi fyra vuxna i en bil. Efter en vecka på en bondgård i närheten av Krumbach, tillsammans med äldsta dottern med familj, går färden, i två bilar med sex vuxna och två barn, hemåt. De övernattningarna är redan bokade! Där kan man verkligen inte chansa!
Maken har suttit framför datorn och letat alternativa färdvägar osv i en veckas tid nu. Igår kväll kunde jag inte motstå frestelsen att göra likadant och jag kom fram till att detta är ju riktigt roligt!

Tänk vad enkelt det har blivit! Man knappar in några orter, systemet räknar ut hur långt det är och hur lång tid man måste räkna med att ta sig från A till B. Om man vill se något på vägen är det bara att knappa in det och man får tusen förslag, med fina bilder och allt! Söker man övernattning knappar man in det och man får förslag i alla prislägen och  med bedömningar om hur standarden är och servicen osv. Teknikens under!

Enda nackdelen, som jag kan se, är att man hittar alldeles för mycket att se och göra. Men där räknar jag med att orken sätter stop!

Jag börjar förstå vitsen med att planera en resa, det är ju halva nöjet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar